Shoppable Video Ads kan snart komma till Facebook

Facebook Is Deleting Pictures, Videos Uploaded From The PS4

facebook-logotypFör tillfället har Facebook redan vanliga annonser som är “köpbara”, vilket innebär att användare kan tas direkt till produktens sida och göra sig redo att köpa den utan att behöva gå igenom flera lager på webbplatsen. Nu ser det ut som att de inköpbara annonser snart också kommer att ta sig till video.

Detta kommer från en rapport från The Information (paywall; via Engadget) där de föreslår att Facebook arbetar med att skapa inköpbara videoannonser. Konceptet är detsamma, där du kan titta på en videoannons och interagera med den genom att tas till återförsäljarens webbplats där du kan köpa det du såg.

Om detta låter bekant beror det på att Google redan har liknande annonser på plats. För dem som inte blockerade annonser på YouTube, kommer du då och då att stöta på produktannonser som spelas före den faktiska videon du ska titta på, och genom att klicka på “i” i videon kommer ytterligare information att visas som prissättning och återförsäljarinformation.

Rapporten hävdar att dessa nya videoannonser fortfarande är på gång, men Facebook kan börja testa dem redan nästa månad. Om detta är sant låter det verkligen som Facebook ökar sina ansträngningar för att vara mer affärsvänliga, vad med lanseringen av deras Messenger-chatbots och nu detta.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.