Siris skapare kommer att avslöja ny AI Voice Assistant nästa vecka

Test visar att Apple har gjort förbättringar av Siri sedan 2017

ios 9 siriNu vet alla ganska mycket att Siri är Apples röstassistentfunktion för iOS. Är det den bästa röstassistenten? Vi antar att det har kommit långt sedan det tillkännagavs först, men vi är säkra på att många håller med om att det fortfarande kan förbättras. Men om du är nyfiken på hur Siri borde ha varit, kan du få ditt svar nästa vecka.

Enligt en rapport från The Washington Post (via 9to5Mac) har Siris ursprungliga skapare arbetat med en ny AI-röstassistent som heter Viv, vilket tydligen på många sätt är vad laget ursprungligen hade tänkt Siri att vara eftersom det kan göra saker som Siri kan inte och kan användas utan att behöva skriva något eller ladda ner en app.

I själva verket verkar det som om Viv kunde vara bättre jämfört med Alexa, Amazons egen röstassistentplattform. Det kommer att kunna ringa användarna för en bil, beställa en pizza, och allt detta är tack vare det faktum att Viv är djupt integrerat i en mängd olika appar som gör att den kan fungera på en mycket djupare nivå.

Vivs skapare kommer officiellt att ta av sig mjukvaran vid en stor branschkonferens kommande måndag, och det verkar som att både Facebook och Google enligt uppgift har försökt förvärva företaget på grund av den potential som det visar, men hittills har inget kommit av Det. Vi är inte säkra på hur mycket bättre Viv är jämfört med andra röstassistentplattformar, men med tanke på det surrande är vi nyfikna, så kom tillbaka med oss ​​på måndag för mer information.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och Siri.