Självutnämnd Bitcoin Creator vägrar att ge bevis

Självutnämnd Bitcoin Creator vägrar att ge bevis

bitcoin skapare

Du kanske har läst nyligen att den australiensiska teknikentreprenören Craig Wright hade proklamerat att han är skaparen av bitcoin. Även om hans påstående stöddes av vissa i branschen, var andra inte så snabba att tro att han verkligen är den svårfångade skaparen av bitcoin, och många krävde bevis som bekräftade om han verkligen talade sanningen. Vi kanske aldrig vet det innan Wright har vägrat att ge bevis.

För de som inte är medvetna är bitcoin en kryptovaluta eller virtuell valuta som långsamt har blivit populär. Många onlinetjänster och webbplatser accepterar det nu som betalningsform.

Ingen känner till personen som skapade denna kryptovaluta men länge har namnet “Satoshi Nakamoto” associerats med bitcoin, vilket har lett till att många tror att den svårfångade skaparen av denna valuta är japansk.

Naturligtvis höjdes ögonbrynen när Wright gick fram och hävdade att han var Nakamoto och att han var skaparen av bitcoin.

Trots att han hade lovat att ge ett definitivt bevis på sitt anspråk, säger Wright att han var beredd att publicera beviset på tillgång till de tidigaste bitcoinnycklarna, men nu vill han inte. ”Jag har inte modet. Jag kan inte ”, skrev han.

”När rykten började attackerades mina kvalifikationer och karaktär. När dessa anklagelser visade sig vara falska har nya anklagelser redan börjat. Jag vet nu att jag inte är tillräckligt stark för detta, säger han innan han avslutar sitt inlägg med “Jag är ledsen” och “hejdå.”

Hela denna saga är inte mycket vettigt, men utifrån det ser ut, även om Wright är den han säger sig vara, vill han inte komma med beviset nu. Om inte den verkliga Nakamoto är någon annan och kommer fram kan vi aldrig riktigt känna till bitcoin-skaparens identitet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bitcoin.