Skype för Android-sårbarhet fixad

Skype for Android

Skype för AndroidKommer du ihåg Skype för Android-sårbarheten som offentliggjordes av Android Police förra veckan? Skype kände igen problemet och meddelade att de arbetade med en fix för det. Tja, det ser ut som att de var ganska snabba på benen eftersom de idag har släppt en uppdatering som tar upp de hittade problemen.

Om du inte var medveten om problemet hade Skype för Android en sårbarhet där databasen som innehåller personlig information om Skype-användaren (dvs. användarnamn, profil, kontakter och chattloggar) var oskyddad och lättillgänglig för andra appar. Nåväl Skype har nu ändrat databasernas tillstånd och effektivt fixat upptäckt utnyttjande. Förutom att ta bort sårbarheten har Skype också lagt till en 3G-samtalsfunktion i appen – tidigare kunde du bara ringa via WiFi.

Den uppdaterade versionen av Skype finns nu tillgänglig för nedladdning på Android Market. Observera att det inte fixar den läckta versionen av Skype som har videosamtal, så fortsätt använda den versionen av appen på egen risk.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Android, appar, fix, säkerhet, Skype, uppdatering och VoIP.