Skype introducerar nya chatbots

Skype introducerar nya chatbots

skype-botsÄr chatbots det nya ansiktet för kundtjänst? Enligt vad vi ser ser det verkligen ut som att det kan vara ett livskraftigt alternativ. Företag som Pizza Hut har lanserat sina egna chatbots, Facebook Messenger har också introducerat de presenterade, och om du kanske kommer ihåg, tillbaka i april tog Skype också några chatbots ombord på sin plattform.

De goda nyheterna för Skype-användare är att det ser ut som att Microsoft kommer att fortsätta sin push med bots eftersom de just har meddelat nya bots som de kommer att lägga till i mixen. Enligt Skype är det vad de kallar ”partnerinspirerade” bots, vilket i grund och botten betyder att dessa bots är kopplade till befintliga tjänster.

”Idag introducerar vi en serie partnerinspirerade bots i Skype Bot-katalogen på våra Android-, Windows-, iOS-, Mac- och webbappar. För närvarande är vi fokuserade på att skapa Skype Bots i vår katalog som ger intressanta upplevelser i en mängd olika scenarier. ” Enligt företaget kommer dessa nya robotar att täcka tjänster som Skyscanner, StubHub, IFTTT, Hipmunk och Spock.

I grund och botten kommer bots att fungera som mellanhand för användarna och tjänsten, så till exempel istället för att gå till Skyscanners webbplats för att söka efter priser kan du be bot att göra det åt dig och så vidare (se exemplet i video nedan). Botsna borde redan vara live så länge du har den senaste versionen av Skype installerad, bör du vara redo.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar, Microsoft och Skype.