Skype ombyggd och publicerad online (uppdaterad)

Skype logo

Skype-logotypI de senaste nyheterna som förmodligen kommer att göra en av världens mest populära VoIP-tjänster ganska olyckliga, har en frilansande forskare som heter Efim Bushmanov åtagit sig målet att reverse engineering Skype och förvandla det till ett open source-program.

Utöver hans förklaring om att försöka lista ut varför Skype är “dagens trend” är det inte klart varför han vill göra programmet öppen källkod. Enligt hans blogg kommer detta projekt att låta användarna titta på skype: s interna protokoll och kryptering, och du kommer att kunna se att “det använder stark AES- och RAS-kryptering med offentlig nyckelinfrastruktur.”

Medan han inte har avslutat sitt omvända ingenjörsprojekt ännu, letar han efter likasinnade folk för att hjälpa honom med jobbet, och han har laddat upp vad han hittills har gjort på internet för distribution. Om du är intresserad av att kolla in det (innan Skype vidtar åtgärder mot den här mannen, om de gör det), gå vidare till Skype Open Source-bloggen för mer information.

Uppdatering (8.52AM): Skype har kontaktat oss med följande uttalande angående Bushmanovs omvändtekniska projekt:

”Denna obehöriga användning av vår applikation för skadliga aktiviteter som skräppost / nätfiske bryter mot Skypes immateriella egendom. Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder för att förhindra / besegra onödiga försök att undergräva Skypes upplevelse. Skype tar användarnas säkerhet och säkerhet på allvar och vi arbetar outtröttligt för att säkerställa att varje individ har bästa möjliga upplevelse. ”

Filed in Web. Läs mer om Open Source och Skype.