Skyscanners Facebook Messenger Bot låter dig boka din nästa semester

Skyscanners Facebook Messenger Bot låter dig boka din nästa semester

skyscanner_chatbotOm du vill boka hotell eller flyg finns det så många sätt du kan göra. Du kan göra det själv genom att besöka en hotellbokningswebbplats eller flygbolagets webbplats. Du kan också göra det via mobil via en dedikerad app, eller du kan alltid gå igenom en resebyrå som mer än gärna bokar den för dina räkning.

Men om du är mer av den självförsörjande typen kan du vara intresserad av att lära dig att Skyscanner nu har en bot på Facebook Messenger som låter dig chatta med den och boka din nästa resa. Med tanke på att Facebook meddelade förra månaden att chatbots skulle gå till deras Messenger-plattform, antar vi att det bara var en tidsfråga innan sådana tjänster skulle komma.

Att använda funktionen är enkel. Allt du behöver göra är att starta Messenger (tillgänglig via Messenger-appen på din telefon eller via dess webbgränssnitt) och börja chatta. Som du kan se på skärmdumpen ovan är boten ganska lyhörd och rak till sak. Den enda nackdelen är att det kanske är så konversativt som vi vill, men i slutändan blir jobbet gjort.

Enligt Filip Filipov, direktör på Skyscanner, “Vi vill göra resesökning så lättillgänglig som möjligt och tror att lanseringen av vår Messenger-bot kommer att göra det möjligt för fler att söka efter sina resor på ett roligt och informativt sätt.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar, Facebook och Messenger.