SMS-baserad tvåfaktorautentisering kan förbjudas snart

SMS-baserad tvåfaktorautentisering kan förbjudas snart

SMS-baserad tvåfaktorautentisering är ett ganska praktiskt verktyg när man försöker verifiera en användares identitet. Detta beror på att till skillnad från snabbmeddelanden som WhatsApp kan SMS användas så länge du är ansluten till en operatör, vilket betyder att när du inte har internetåtkomst kan du fortfarande verifiera inloggningar och kreditkortsköp.

Det verkar dock som om SMS-baserade tvåfaktorautentiseringssystem snart kan förbjudas. Detta är enligt US National Institute for Standards and Technology som planerar att bli av med systemet. Vissa av er kanske frågar, men varför? Det verkar verkligen konstigt, särskilt när man tänker på att det fungerar.

Det är sant att det fungerar, men uppenbarligen anser organisationen att SMS inte är så säkert som de skulle vilja, åtminstone inte vad gäller verifiering. Detta beror på att det är möjligt att telefonen kan bli stulen, vilket innebär att tjuven då kan få tillgång till din SMS-verifiering, eller att SMS kan kapas medan den skickas, vilket ger hackaren tid att använda verifieringskoden innan du gör .

Det har noterats att alternativet till SMS skulle vara genom en säker applikation eller genom biometri som fingeravtrycksskannrar, som företag som Apple använder för att identifiera och verifiera inköp gjorda via Apple Pay.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om säkerhet.