Snapchat-börsintroduktion kan värdesättas till 35 miljarder dollar

Snapchats moderbolag registrerar en börsintroduktion på 3 miljarder dollar

snapchat_spectacles
Det har förekommit många rykten om Snapchat som överväger en börsintroduktion, det ansågs bara vara en tidsfråga innan den kortfärdiga meddelandetjänsten blev offentlig, och det rapporteras nu att Snapchat vill höja upp till 4 miljarder dollar i börsintroduktionen. att värdera företaget till 35 miljarder dollar. Snapchats tidigare finansieringsrunda på 1,8 miljarder dollar värderade företaget till 18 miljarder dollar tidigare i år.

Bloomberg rapporterar att Snapchat vill samla in 4 miljarder dollar i börsintroduktionen, vilket kommer att värdera företaget till imponerande 35 miljarder dollar. Det är oklart när börsintroduktionen kan äga rum men rapporter tyder på att det kan hända tidigt nästa år.

Skribenten påpekar att de personer som berättade om det planerade börsintroduktionen har varnat för att företaget inte har fattat ett slutgiltigt beslut ännu så att börsintroduktionen kan förändras. En av folket föreslog till och med att storleken kunde höjas till ett värde av företaget till 40 miljarder dollar.

Med tanke på det befintliga privata marknadsvärdet på 18 miljarder dollar, skulle en börsintroduktion gå igenom, kommer det att vara det största för ett socialt medieföretag sedan Twitter börsnoteras i november 2013. Snapchat, som nyligen ändrade sitt företagsnamn till Snap Inc. gjorde inte kommentera denna rapport.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Snapchat.