Snapchat har nu 60 miljoner aktiva användare dagligen i USA och Kanada

Snapchats moderbolag registrerar en börsintroduktion på 3 miljarder dollar

snapchat_spectaclesNär Snapchat först lanserades verkade det som en nyhet, men tydligen hade det tillräcklig potential för Facebook att erbjuda företaget hela 3 miljarder dollar för att förvärva dem, vilket företaget avslog. Snabbt fram till idag ser det ut som att appen växer och inte visar några tecken på att sakta ner.

Nyligen under Advertising Week-evenemanget i New York avslöjade företagets strategichef Imran Khan att appen nu skryter med ett mycket imponerande antal 60 miljoner aktiva användare dagligen bara i USA och Kanada. Vi kan bara föreställa oss att om vi skulle kombinera det med andra marknader runt om i världen, skulle detta antal vara mycket högre.

Facebooks dagliga antal användare är cirka 175 miljoner i samma region, och även om detta antal uppenbarligen är högre är Snapchats existens betydligt kortare än Facebook, och i den takt de går, skulle vi inte bli förvånade om de skulle komma ikapp ganska snart. Med detta sagt, räknar vi med att företaget förmodligen fortfarande behöver ta ett tag att komma ikapp WhatsApp, vilket senast vi kontrollerade skröt 1 miljard användare (totalt, inte dagligen aktivt).

Snapchat har nyligen omarbetat sig till Snap Inc. och har också avslöjat en ny produkt i form av ett par smarta glasögon som heter Spectacles.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Snap och Snapchat.