Snapchat ombildar sig för att knäppa, avslöjar ett par smarta glasögon

Snapchat ombildar sig för att knäppa, avslöjar ett par smarta glasögon

Snapchat är förmodligen ett företag och en app som många av er känner till, även om ni inte använder den. Men nyligen har företaget beslutat att genomgå lite ommärkning och har sedan bytt namn till Snap Inc. Förutom ommärket har företaget också presenterat en ny produkt i form av Spectacles.

Vi bör notera att ommärkningen till Snap endast är för företaget i sig eftersom det verkar som om appen kommer att fortsätta att heter Snapchat. Enligt Snap VD Evan Spiegel, ”Att byta namn har också en annan fördel: när du söker efter våra produkter blir det lättare att hitta relevant produktinformation snarare än tråkig företagsinformation eller ekonomisk analys. Du kan söka på Snapchat eller Spectacles efter de roliga grejerna och lämna Snap Inc. för Wall Street-publiken 🙂 ”

När det gäller den nya produkten, om bilden ovan och namnet inte var uppenbar, är det Snap som tar på sig bärbara material i form av ett par glasögon som kan ta foton, ungefär som en mer funky version av Google Glass. Hur det fungerar är ganska enkelt: du sätter på dem och med en knapptryckning spelar det in 10 sekunders video ur ett förstapersonsperspektiv. Tryck på den igen och en annan video spelas in, som alla antagligen kan delas via själva appen till dina vänner och familjemedlemmar som använder Snapchat.

Prissättning av glasögon har inte avslöjats men enligt The Wall Street Journal förväntas den prissättas till $ 130, och den förväntas också ha begränsad tillgänglighet den kommande hösten. Detta beror tydligen på att Spiegel ser Spectacles mer som en leksak snarare än en måste-ha-teknisk enhet, så det är uppenbart att inte investera i så mycket lager är vettigt.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om Snap, Snapchat och Wearable Tech.