Snapdragon redo för anslutna kameror

snapdragon-camera

snapdragon-kameraVi vet redan att Qualcomm är väldigt seriös med IoT, men det är på väg att göra ett nytt tryck i Connected Cameras och göra det möjligt för partners att skapa press och störningar de närmaste månaderna. Qualcomm kommer att adressera den marknaden med en komplett ansluten kameraplattform som är ganska färdig att använda. Det laddar ner en stor del av utvecklingen av elektronik och kommunikation från partners, vilket gör att OEM-tillverkare kan skapa Industrial Design and Services.

Anslutna kameror är ett främsta mål för innovation, och Qualcomm vet det. Under de senaste åren har väldigt lite förändrats, med undantag för blygsamma upplösningsökningar (till 1080p), med stora anslutna kameraföretag. Kameror har bara varit mycket mildare och det finns nästan ingen pristryck på hårdvaran (~ $ 200), trots att den i stort sett överträffats av smartphones som säljer i samma $ 200-intervall (inget avtalspris).

Med Snapdragon 625 och Snapdragon IP-kameraplattform kan nästa generation kameror dra nytta av mycket arbete som görs av Qualcomm för telefonkameror. Detta täcker ett mycket brett utbud av funktioner, inklusive bildkvalitet, men också 4K, bildstabilisering, djupinlärnings-AI (inferens) -funktioner som skulle gynna sådana avbildningsenheter. Min kamera freakar fortfarande ut och skickar en varning när grannens katt dyker upp.

Redan introducerat 2015 med Snapdragon-drivna kameror, sätter detta Qualcomm-initiativ kraften i dagens mellantelefoner ($ 200 – $ 300) i ett anslutet kamerachassi. Qualcomm stöder Linux och har alla rätt drivrutiner för den plattformen.

Det vore väldigt intressant om ett molnföretag kunde skapa ett Connected Camera molnlagring som är öppet för tredje parts kameror – DET skulle sätta verkligt tryck på kamerans prisnivåer och kvalitet. Vi hoppas åtminstone att alla typer av kameror blir smartare, med förmågan att känna igen människor, automatiskt markera intressanta scener för kortare recensioner eller ha kommunikationsfunktioner långt utöver vad som finns idag.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Connected Devices, IoT (Internet of Things), Qualcomm, Snapdragon och Video Surveillance.