Sneakairs smarta skor vill veta var du är

Sneakairs smarta skor vill veta var du är

sneakairsNär det gäller bärbar teknik har det varit mycket fokus på band och handledsutrustning, men hur är det med skor? Visst, Nike kan ha sina egna snörning, men det skulle göra det mer coolt än någonting annat. Prototypen EasyJet Sneakairs som du ser ovan råkar vara ett par smarta skor, där det är mer en navigationsenhet än ett prestandaförbättringspromenad.

Hur fungerar Sneakairs? Måste älska ordet spela på namnet, men jag avviker. EasyJet Sneakairs ansluter till din smartphone via Bluetooth, där varje sida kommer att hålla en liten anmälningsmotor som surrar för att få din uppmärksamhet. När den är ihopkopplad med en navigationsapp kommer sådana vibrationer att kunna styra dig i rätt riktning, till exempel när du behöver svänga vänster och din vänstra häl kommer att känna surr. Det kan finnas andra mer komplicerade vibrationsmönster som varnar dig om du börjar vandra bort från den förinställda vägen.

Naturligtvis fungerar detta bra teoretiskt när du promenerar, men om man har bråttom och springer? Visst kan dunkande fötter göra det mycket svårt att känna några surr som skickas till dina klackar. Ah ja, eftersom det är en prototyp finns det alltid tid och utrymme att förfina sådana områden innan den är redo att marknadsföras.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Wearable Tech. Källa: boingboing.net