SoftBank enligt uppgift överväger försäljning av arminnehav

SoftBank enligt uppgift överväger försäljning av arminnehav

Om du inte känner till, är de flesta smarttelefonchipsets där ute beroende av ARMs arkitektur, där företag som Apple, Samsung, Qualcomm, Huawei och MediaTek licensierar denna teknik för att hjälpa dem med sina egna anpassade chipdesigner. Enligt en rapport från The Wall Street Journal sägs det att ARM: s ägare SoftBank överväger att sälja dem.

SoftBank hade tidigare förvärvat ARM tillbaka 2016 för 32 miljarder dollar, men enligt rapporten funderar företaget på att sälja ARM för att “samla in pengar från sin varierade tillgångsstabilitet”, där företaget sägs vilja sälja av så mycket som 41 miljarder dollar i tillgångar i processen.

Som rapporten påpekade hade SoftBank tidigare sagt att de skulle kunna återlämna ARM till offentliga marknader någon gång i framtiden, och om denna rapport är korrekt ser det ut som om SoftBank vill börja den processen. Det är oklart vem som kanske vill förvärva företaget, men vissa menar att det vore vettigt att Apple kanske vill förvärva dem.

Detta beror på att Apple nyligen har bekräftat att de skulle övergå från Intel-processorer till anpassade ARM-baserade chipsets för sina datorer. Detta skulle spara pengar på att behöva betala Intel för processorer och andra licensavgifter, så genom att förvärva ARM kan det också gynna Apple på lång sikt.

Detta är bara en åsikt för tillfället, men det kan vara en ganska stor sak om Apple skulle hämta dem.

Arkiverat i Allmänt> Rykten. Läs mer om SoC och Softbank. Källa: 9to5mac