SoftBank slutför förvärvet av ARM

SoftBank enligt uppgift överväger försäljning av arminnehav

softbank-robotRedan i juli rapporterades att det japanska företaget SoftBank tillkännagav sina planer på att förvärva det brittiska företaget ARM. För de som inte känner till är ARM företaget bakom arkitekturen för mobila chipsets som används av Apple, Samsung, Qualcomm, MediaTek, NVIDIA, Huawei och mer.

Med detta sagt ser det ut som att förvärvet har genomförts framgångsrikt, med SoftBank som betalar cirka 32 miljarder dollar för förvärvet. Den goda nyheten är att SoftBank för närvarande inte har några planer på att bryta ned ARM och att de kommer att låta företaget fortsätta att fungera som det är som en fristående verksamhet, vilket också betyder affär som vanligt för de företag som litar på ARMs teknik och design. .

Företaget förväntas också behålla sitt huvudkontor i Cambridge, England. Istället för att minska, har SoftBank faktiskt lovat att fördubbla antalet anställda i Storbritannien under de närmaste åren, så om något låter det som om SoftBank vill fortsätta växa ARM istället för att absorbera det i sitt företag.

SoftBank ser också ARM som mer än bara ett företag som gör smartphone-halvledare, och att de kan se dem som en spelare på internet-of-things-enheter, som ARM har tillhandahållit marker under de senaste åren.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om ARM, SoC och Softbank.