Solar Impulse 2 slutför resan över hela USA

Solar Impulse Set To Head East Again

sol-impuls-sf

Solar Impulse 2, ett lättflygplan som drivs av inget annat än solenergi, har slutfört den senaste delen av sin resa. Det landade på New Yorks JFK-flygplats tidigt på morgonen och slutförde den fem timmar långa flygningen från Lehigh Valley, Pennsylvania. Det var bara för några månader sedan i april som Solar Impulse 2 slutligen slutförde sitt flyg över Stilla havet, piloten Bertrand Piccard flög nästan 2800 mil mellan Hawaii och San Francisco.

Solar Impulse 2 tog fart från Abu Dhabi för ungefär ett år sedan. Det var planerat att göra en världsresa på fyra månader men den måste jordas på Hawaii på grund av batteriproblem.

Benet mellan Hawaii och San Francisco kom efter den förlängda vistelsen där laget tog hand om sina batterier. Det senaste benet var en kort gång med tanke på de avstånd som Solar Impulse 2 har täckt tidigare.

Det är nästa del av planetens resa runt om i världen som kan visa sig vara den mest utmanande. Solar Impulse 2 går över Atlanten och planerar att landa någonstans mellan Irland och Marocko. Andra möjliga destinationer inkluderar Portugal, Frankrike och Spanien. Solar Impulse säger dock att det inte vet just nu när denna del av resan börjar.

Icke desto mindre är planen fortfarande på väg att slutföra världsresan med bara solenergi.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Solar Impulse. Källa: bigstory.ap.org