SolarCity gör ett tak av solpaneler

SoftBank förbinder sig till världens största solgård som är värt 200 miljarder dollar

solpaneler
SolarCity, ett företag som uteslutande handlar med produkter som gör det möjligt för genomsnittskonsumenten att utnyttja solens oändliga kraft, avslöjade idag att de utformar ett tak som är helt gjort av solpaneler. Det utformar detta tak som ett alternativ till att täcka ett befintligt tak med solpaneler, inte bara skulle det göra jobbet lättare utan det kan också sänka kostnaderna för att gå sol.

SolarCitys plan för att göra ett tak av solpaneler beskrivs under företagets samtal med investerare, Elon Musk säger att det ser “mycket bättre ut” och att det kommer att hålla längre än ett normalt tak.

Om du undrar vad Teslas VD Elon Musk gör på SolarCity, är han ordförande i företaget och Tesla förvärvade nyligen SolarCity. Ingen anklagade honom någonsin för att han inte var en upptagen man!

Taket kommer att integreras med Teslas batteripaket som säkerhetskopierar vid behov. Installationen kan eventuellt göra det möjligt för hela hemmet att köra av solenergi dygnet runt, särskilt under de timmar då solen inte är ute. Denna integration mellan de två företagen är en av anledningarna till att Musk hade drivit på en sammanslagning mellan Tesla och SolarCity.

Denna produkt har utformats för att vända nedgången i SolarCitys panelinstallationer genom att rikta in sig på kunder som behöver ett helt nytt tak och är öppna för tanken att gå sol. SolarCity kommer att introducera sitt soltak under de närmaste månaderna, prissättning har ännu inte offentliggjorts.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk, SolarCity och Tesla. Källa: techcrunch