Sony bekräftar telefoner som kommer att få Android 8.0 Oreo-uppdatering

Sony Xperia XZ1: Hands-On


Google släppte officiellt Android 8.0 Oreo för flera veckor sedan. Den senaste iterationen av Android har inte släppts för många enheter just nu. Det beror på den splittrade karaktären hos Android OS. OEM-tillverkare kommer gradvis att lansera uppdateringen till sina enheter under de kommande månaderna. Sony har nu bekräftat namnen på sina enheter som kommer att få uppdateringen till Android 8.0 Oreo.

Sony har bekräftat sin Android 8.0 Oreo-uppgraderingskarta i ett inlägg på sin officiella blogg. Företaget bestämde sig för att göra det efter att ha fått många frågor om sin uppgraderingsplan för den senaste iterationen av Android.

Företaget kommer att lansera Android 8.0 Oreo för Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia Touch och Xperia XA1 Plus. Den kommande Xperia XZ1 och Xperia XZ1 Compact kommer att köras på Android Oreo ur lådan.

Medan Sony har bekräftat namnen på enheterna som kommer att få Android 8.0 Oreo-uppdateringen, är det ännu inte bekräftat när de kommer att få uppdateringen. Den nämner att eftersom firmwareuppdateringar är en stegvis process kommer tidpunkten och tillgängligheten för nämnda uppdatering för de ovannämnda enheterna att dikteras av marknad och / operatör.

De som äger en av enheterna som nämns ovan bör rimligen förvänta sig att vänta ett par månader innan de kan få en smak av Oreo.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Android 8.0 Oreo, Android-uppdateringar och Sony.