Sony dumpar sin batterivirksomhet

Sony ryktas för att arbeta på en telefon med en samlingsskärm

Sony-tecken
Sony meddelade idag att de har ingått ett avtal om att sälja sin batterivirksomhet. Det har undertecknat ett icke-bindande samförståndsavtal som bekräftar Sony Groups avsikt att förhandla om överföring av sin batterivirksomhet till Murata Group. Vad detta i grund och botten betyder är att Sony nu kommer att ha ut de finare detaljerna med Murata om försäljningen av sin batterivirksomhet innan den faktiskt dumpar den.

Med förbehåll för att due diligence har slutförts och parterna förhandlar om de detaljerade villkoren för denna försäljning, siktar både Sony och Murata på att underteckna verkställande bindande avtal till mitten av oktober 2016. De hoppas kunna slutföra försäljningen i slutet av mars nästa år, med förbehåll för nödvändiga myndighetsgodkännanden.

Det säljer batterivirksomheten som drivs av Sony Energy Devices Corporation, som är Sonys helägda dotterbolag i Japan. Försäljningen kommer att omfatta Sonys batteritillverkningsverksamhet i Kina och Singapore, tillgångar och personal kopplad till försäljnings- och FoU-webbplatser i Japan och över hela världen kommer också att gå till Murata.

Försäljningen förväntas inte omfatta affärsverksamhet i samband med försäljning av Sony-märkta USB-batterier, knapp- och myntbatterier, USB-batterier och mobilprojekt tillsammans med några ytterligare produkter.

Sonys vd Kaz Hirais initiativ att rensa Sony från divisioner som inte presterar bra är ingen hemlighet och denna försäljning passar in i den visionen. Sony var verkligen en ikonisk aktör på den globala batterimarknaden med sin största prestation var lanseringen av det första kommersialiserade litiumjonbatteriet någonsin 1991.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Sony. Källa: sony.net