Sony och Nokia samarbetar för virtuell verklighet

Nokia stänger av Ozo VR-kameradivisionen

ozo-press-foto-natur
Sony Pictures meddelade idag att de samarbetar med Nokia för att producera och distribuera virtual reality-innehåll. Partnerskapet täcker också livestreaming av 360-graders video så att fans kan få en virtuell främre plats vid Sony Pictures-evenemang. Detta partnerskap kommer att se Sony använda Nokias OZO virtual reality-kamera rätt att producera mycket uppslukande innehåll.

Sony kommer också att lägga till Nokias SDK i sin Privilege Plus-app som exklusivt är tillgänglig för Android-drivna smartphones tillverkade av företaget.

“Partnerskap med avancerade teknikföretag som Nokia är avgörande när vi utvecklar marknaden för VR-upplevelser och bygger skala i vårt produktions- och distributionsarbete”, säger Pete Wood, SVP för digital försäljning av hemunderhållning på Sony.

Nokia lanserade sin Ozo virtual reality-kamera förra året. Det är ett professionellt system och inte något som Samsung Gear 360 som du och jag har råd med. Nokia har prissatt varje Ozo virtual reality-kamera till $ 60 000 så det råder ingen tvekan om att den riktar sig till proffs.

Det är inte allt. Ytterligare utrustning som är avsedd att ytterligare förbättra kamerans riggs kapacitet kostar också tusentals dollar. Sony Pictures kommer utan tvekan att göra stora saker som en del av detta partnerskap, så det kommer definitivt att bli intressant att se vad det kommer med.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Nokia, Sony och Virtual Reality (VR). Källa: variation