Sony och Panasonic sätter sevärdheter på OS 2020 för 8K-TV

Sony och Panasonic sätter sevärdheter på OS 2020 för 8K-TV

japan display 8k
Om du inte visste var nästa OS kommer att äga rum skulle du verkligen ha fått reda på när Japans premiärminister Shinzo Abe dök upp vid avslutningsceremonin i Rio förra veckan klädd som Mario. Landets största teknikföretag har nu siktat på OS 2020 i Tokyo för att ordentligt kommersialisera 8K-TV-apparater.

Även 4K-TV-apparater är inte lika populära med tanke på att det mesta innehållet fortfarande erbjuds i 1080p eller 2K-upplösning. 8K är fyra gånger så skarp som 4K och en häpnadsväckande 16 gånger skarpare än 1080p, en högupplöst standard som vi alla är ganska bekanta med.

Det räcker inte att bara skapa 8K-TV-apparater, det kommer att vara den relativt enkla delen för företag som Sony och Panasonic, de kommer också att behöva arbeta med sändaren NHK för att skapa ny sändningsteknik som kan sända 8K-video i all sin prakt. .

Den japanska sändaren NHK har redan testat 8K-sändningar med innehåll från OS i år. 8K-TV-apparater är svåra att få tag på vid denna tidpunkt och de är super dyra – som i sexsiffriga intervall – så Sony och Panasonic måste sänka kostnaderna till åtminstone en nivå där konsumenterna kan överväga att sprida på en dyr TV.

De har fyra år på sig att få allt att hända, kommersialisera 8K-TV-apparater till prispunkter som inte är upprörande och samarbetar med NHK för att skapa ny sändningsteknik som kan hantera 8K-video. Tokyo, Japan är värd för nästa OS 2020.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Panasonic och Sony. Källa: asia.nikkei