SpaceX Building Facility för att renovera raketer

spacex_falcon_9

spacex_falcon_9
SpaceX har redan visat flera gånger att det är mer än kapabelt att landa sin återanvändbara Falcon 9-raket på jorden efter att den har slutfört ett uppdrag i rymden. Det är det enda privata rymdföretaget som lyckats successivt landa raketerna på en flytande pråm ute till havs. SpaceX kommer så småningom att renovera och starta om dessa raketer, det bygger nu anläggningar i Florida där raketer kommer att renoveras.

Port Canaverals chef John Murray har sagt till Florida Today att SpaceX planerar att hyra en byggnad och bygga en ny andra byggnad i hamnen. SpaceX kommer att bearbeta och renovera sina Falcon-raketer vid denna anläggning.

SpaceX planerar att hyra en 52.000 kvadratmeter Spacehab-byggnad som tidigare tillhört ett rymdföretag som nu kallas Astrotech Corporation.

“Med SpaceXs senaste framsteg när det gäller att återställa Falcon 9-boosters i första etappen, vill vi utvidga våra anläggningar vid rymdkusten för att stödja raketrenovering”, bekräftade SpaceX-talesmannen John Taylor.

Från utseendet på det kommer SpaceX i framtiden att fortsätta att skjuta upp sina raketer från Cape Canaveral, återställa dem till sjöss och sedan skicka dem till hamnen där de kommer att omarbetas och göras redo för senare omstart.

SpaceX har ännu inte startat om någon av de raketer som hittills har lyckats återhämta sig, det är på väg att försöka få det att hända i slutet av detta år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Falcon 9 och Spacex.