SpaceX landar raket på flytande drönare igen

SpaceX landar raket på flytande drönare igen

space-x-landing

SpaceX försökte många gånger landa sin återanvändbara Falcon 9-raket på ett flytande dronefartyg i havet men de första försöken misslyckades. Det var först efter att Blue Origin landade sin återanvändbara raket på fast mark att SpaceX gjorde detsamma för att visa att dess raketer kan återanvändas. Den försökte igen efter landningen och misslyckades, men spikade den efter det, och nu har den landat en annan Falcon 9-raket på ett flytande dronefartyg.

Falcon 9-raketen lanserades i rymden på fredag ​​för att transportera en japansk kommunikationssatellit. SpaceX var inte alltför hoppfullt från början att det skulle spika den andra landningen eftersom satellitens destination skulle utsätta raketen för extrema hastigheter och återuppvärmning, “vilket gör en framgångsrik landning osannolikt,” sa företaget.

Trots det kunde företaget spika landningen av Falcon 9-raketen på ett flytande dronefartyg till sjöss efter att satelliten hade placerats korrekt. SpaceX har nu visat att den första landningen inte var en lust och att den kan upprepa processen.

Hans Koenigsmann, Space Vice President of Mission Assurance, har sagt att företaget kommer att försöka landa sina raketer till sjöss för de kommande lanseringarna för att göra processen perfekt så att det kan landa och återanvända så många av sina Falcon 9-raketer. som det möjligen kan.

Landning bekräftad. Andra etappen fortsätter att bära JCSAT-14 till en geosynkron överföringsbana. pic.twitter.com/HfHI5cwoYX

– SpaceX (@SpaceX) 6 maj 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Falcon 9, Rockets och Spacex.