SpaceX landar raket till sjöss igen

SpaceX landar raket till sjöss igen

spacex-raketlandning
SpaceX har ganska mycket kunnat landa en raket på en flytande pråm i påsen nu. För fjärde gången har det privata rymdföretaget landat sin Falcon 9-raket på en flytande pråm i havet efter att ha avslutat sitt uppdrag och kom tillbaka från rymden. Detta är företagets sjätte landning totalt av dess återanvändbara Falcon 9-raket, varav fyra har varit på pråmen.

Denna speciella landning var inte som de tidigare. Med tanke på destinationen för dess nyttolast, som var en kommunikationssatellit, var raketen tvungen att hantera både extrema hastigheter och hög värme vid återinträde.

Trots alla dessa utmaningar och den inneboende svårigheten att försöka landa något så komplicerat som en raket på en flytande pråm, kunde SpaceX framgångsrikt få ner denna Falcon 9-raket och säkra den på pråmen.

SpaceX kan ha landat fyra av sina återanvändbara Falcon 9-raketer men det har ännu inte startat om en av dem. Företaget har sagt att det kommer att starta om en av de raketer som tidigare har räddats efter en lyckad landning senare i år.

Elon Musks rymddräkt är inte det enda företaget som arbetar med återanvändningsbara raketer, Amazons VD Jeff Bezos har Blue Origin som gör det också, även om hans företag ännu inte landar en av deras raketer till havs.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Falcon 9, Space och Spacex.