SpaceX presenterar sitt interplanetära transportsystem

SpaceX för att krascha en raket i en asteroid för 69 miljoner dollar

SpaceX har varit mycket högljudd om att ta människor till andra planeter. Det syftar till att landa människor på Mars inom ett decennium och testade nyligen motorn som kommer att driva sin rymdfarkost för detta ändamål. Företagets VD Elon Musk berättar i detalj om SpaceXs interplanetära transport idag men innan sitt samtal har SpaceX lagt upp en video som avslöjar dess interplanetära transportsystem.

Videon visar inte upp några verkliga raketer eller rymdfarkoster, vi får se datorgenererade begrepp om vad det interplanetära transportsystemet kommer att bli. SpaceX kommer att använda denna raket- och rymdfarkostkombination för att sätta upp kolonier på Mars och förhoppningsvis bortom den röda planeten.

Kombinationen består av en återanvändbar raket som får rymdfarkosten bortom jordens bana medan rymdfarkosten förlitar sig på solseglar för att effektivt köra tills det är dags att komma in i Mars. Boostern kommer tillbaka till jorden efter att den separeras från skytteln för att plocka upp en tank med bränsle. Det återvänder sedan till omloppsbana där det väntande rymdskeppet drivs.

SpaceX har nu detaljerat sin vision av resan från jorden till Mars men det har ännu inte avslöjat hur människor kommer att upprätthållas när de faktiskt landar på den röda planeten. Kanske kommer Musk att prata mer om det under sin grundton vid den internationella astronautiska konferensen senare idag.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk och Spacex.