SpaceX skjuter upp sin Mars Rocket Engine

SpaceX skjuter upp sin Mars Rocket Engine

spacex-mars-raket-test
SpaceX är ett av få privata rymdföretag som arbetar med interplanetär kolonisering. Det har ofta pratat om att ta människor till Mars och har också utvecklat teknik för att få det att hända. SpaceX VD Elon Musk kommer att prata mer om företagets planer för kolonisering av den röda planeten vid den 67: e årliga internationella astronautiska kongressen i morgon, och idag har han avslöjat att företaget har avfyrat Raptor-motorn som kommer att driva sina Mars-flygningar.

Musk delade några bilder från den första tändningen av Raptor-motorn på Twitter. Denna motor har konstruerats för att användas med SpaceXs Mars Colonial Transporter rymdfarkoster, intressant nog avslöjade Elon Musk nyligen att detta rymdfarkost faktiskt kan gå bortom Mars.

Detta visar att SpaceX gör framsteg och att det fortfarande är engagerat i målet att göra flygningar till Mars. Det kommer självklart att ta lång tid att ta människor upp dit, men människor kommer dit så småningom.

Musk har alltid varit högljudd om SpaceX: s agenda för att sätta människor på Mars och har till och med föreslagit radikala teorier som att nukna den röda planeten för att göra sin miljö lämplig för människor. Det är uppenbart att han har många idéer och vi kan få höra några av dem imorgon vid den 67: e årliga internationella astronautiska kongressen.

SpaceX-framdrivning uppnådde precis första skjutningen av Raptor interplanetära transportmotor pic.twitter.com/vRleyJvBkx

– Elon Musk (@elonmusk) 26 september 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk och Spacex.