SpaceX Streak av framgångsrika landningar slutar

SpaceX för att krascha en raket i en asteroid för 69 miljoner dollar

spacex-pråm

SpaceX genomförde ett uppdrag tidigare idag att lansera två kommunikationssatelliter i omloppsbana. Det skulle landa raketen på ett drönarskepp i havet men saker och ting gick inte enligt planen. SpaceXs senaste raketboosterlandning har misslyckats och Falcon 9-raketen kraschade på pråmen och avslutade företagets sträcka av framgångsrika landningar av sin återanvändbara Falcon 9-raket.

Efter flera misslyckanden spikade SpaceX äntligen drönare som landade tidigare i år i april. Företaget fortsatte sedan med att framgångsrikt landa raketen på den flytande drone-pråmen flera gånger efter det. Det tillkännagav nyligen planer på att starta om en av de återanvändbara raketerna senare i år.

SpaceX hade inte tur den här gången. Grundare Elon Musk bekräftade den misslyckade landningen på Twitter, vilket tyder på att kanske dragkraften på en av raketens tre landningsmotorer kan ha varit för låg. Han sa också att företaget arbetar med uppgraderingar för att göra det möjligt för raketen att kompensera för ett tryckunderskott och förväntar sig att fixen kommer att genomföras några månader på vägen.

Det fanns inga problem med själva uppdraget. Raketten lanserades perfekt för att leverera två Boeing Ku-band-satelliter. Boostern kom in i jordens atmosfär efter att ha levererat nyttolasten och försökte sedan landa på det flytande dronefartyget. Det var bara dröningskeppet som landade och det säger sig självt att SpaceX kommer att fixa detta och försöka ytterligare ett med nästa landning.

Uppstigningsfas och satelliter ser bra ut, men boosterraket hade en RUD på drönare

– Elon Musk (@elonmusk) 15 juni 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk och Spacex.