SpaceX vill nu landa tre återanvändbara raketer samtidigt

SpaceX: s stora interplanetära raket kommer att byggas i Los Angeles

spacex-falcon-heavy
SpaceX har visat flera gånger att dess återanvändbara raketer kan göra det säkert tillbaka till jorden efter att ha fullgjort sitt uppdrag. Företaget har redan landat sin Falcon 9-raket på fast mark och på en flytande drone-pråm i havet flera gånger. Företaget är nu ute efter att landa tre återanvändbara raketer nästan samtidigt i vad som skulle vara en imponerande prestation av human engineering.

SpaceX söker tillstånd från den federala regeringen för två nya landningsplatser i Florida, vilket också råkar vara platsen för dess första landningskomplex.

Företaget kommer att behöva dessa extra landningsplatser för att återhämta raketerna från Falcon Heavy, ett skjutfordon som är betydligt kraftfullare än Falcon 9. Falcon Heavy är i huvudsak tre separata raketer tillsammans och SpaceX vill återställa alla efter uppdraget.

SpaceX VD Elon Musk bekräftade på Twitter att företaget har ansökt om tillstånd att bygga ytterligare lanseringsplatser i Florida och tillade att han “inte kan vänta med att se alla tre kärnor i Falcon Heavy komma tillbaka för landningar.” Han nämnde också att de två första raketerna kommer att landa nästan samtidigt.

Detta är något som aldrig har gjorts eller ens försökt förut så det kommer säkert att vara väldigt intressant att titta på. Falcon Heavy förväntas gå på uppdrag senare i år med SpaceX som i slutändan planerar att använda skjutfordonet för bemannade uppdrag till Mars.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Falcon 9, Rockets och Spacex. Källa: orlandosentinel