SpaceXs Mars Transporter kan gå “långt bortom” Mars

Elon Musk vill göra en resa till Mars billigare än college

hubble-new-mars
SpaceX är bara ett av de företag som arbetar för att sätta människor på Mars. En av dess uppfinningar för detta ändamål är Mars Colonial Transporter, som som namnet antyder är avsedd för att transportera människor från jorden till den röda planeten. Det är först efter att människor har landat på Mars att människor verkligen börjar tänka på att placera dem på en annan planet, men SpaceX-VD Elon Musk säger redan att hans företags uppfinning kommer att vara avgörande för det.

Musk avslöjade via Twitter – som tycks ha blivit hans favoritmedium för att prata om saker – att Mars Colonial Transporter som utvecklats av SpaceX kan gå “långt bortom Mars”, så det skulle vara lämpligt att ge det ett nytt namn.

Hans anhängare var snabba med att ta reda på detta och många gjorde det till en improviserad namntävling. Några fantastiska förslag twittrade till Musk, inklusive Heart of Gold, som lyfts direkt från Hitchhiker’s Guide to the Galaxy och råkar vara Musks “favoritfiktiva rymdskepp.”

SpaceXs MCT har utformats för användning med företagets Raptor-raketmotor för att skicka människor till Mars. Det kommer dock säkert att ta lång tid innan det händer. En obemannad lansering av Raptor och MCT har planerats för 2022 medan det första bemannade uppdraget förväntas starta 2024.

Det visar sig att MCT kan gå långt utöver Mars, så kommer att behöva ett nytt namn …

– Elon Musk (@elonmusk) 17 september 2016

Kanske Ultimate Spaceship, version 2? Mestadels för att det inte är det ultimata och det inte finns en version 1.

– Elon Musk (@elonmusk) 17 september 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Mars, Rockets och Spacex. Källa: techcrunch