Spielbergs $ 140 miljoner barnfilm floppar dåligt

Spielbergs $ 140 miljoner barnfilm floppar dåligt

the-bfg
Steven Spielberg behöver ingen introduktion. Han är en Hollywood-ikon och med rätta, men även det garanterar inte framgång varje gång. Hans senaste film – en bearbetning av Ronald Dahls barnroman The BFG – som kostade 140 miljoner dollar att göra har floppat dåligt på kassan. Det har bara tjänat 19,6 miljoner dollar i inhemsk försäljning under sin återkomst till helgen. Om du undrar, står BFG för “stor, vänlig jätte.”

Enligt Associated Press och New York Times tog BFG bara in 3,9 miljoner dollar genom internationell försäljning, med tanke på att filmen hittills endast har öppnats i Australien och Ryssland förutom Nordamerika.

BFG var planerad att öppnas fredagen den 1 juli eftersom självständighetsdagen har fallit på en måndag i år vilket har resulterat i en långhelg för vuxna, barnen är redan borta från skolan på grund av sommaruppehåll.

Även om det var en långhelg, hjälpte det inte mycket till BFG: s förmögenheter. Det floppade i jämförelse med Pixars Finding Dory som styr regeringen för tredje veckan i rad. Finding Nemo-uppföljaren tog in 41,9 miljoner dollar i helgen – den tredje – i motsats till BFG: s öppningshelg på 19,5 miljoner dollar.

Trots det faktum att dess kassaframställning har varit mindre än fantastisk, har kritikerna inte varit för hårda mot BFG, så dess förmögenhet kan förbättras. Kanske kan det visa sig vara ett av de sällsynta fall som floppar på kassan men vinner det stort med DVD-utgåvan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning. Källa: inquisitr