Spotify IPO-arkivering enligt uppgift gjort konfidentiellt

Spotify testar röstaktiverade annonser i USA


Vi har hört rapporter i ett par år om att Spotify planerar att offentliggöras. Världens största musikstreamingtjänst har inte bekräftat någonting vid denna tidpunkt. Enligt en ny rapport från Axios lämnade Spotify emellertid konfidentiellt IPO-dokument till Securities and Exchange Commission i slutet av förra månaden.

Spotify har inte bekräftat någonting om sina IPO-planer för nu men rapporter tyder på att företaget siktar på att bli offentligt under första kvartalet 2018. Det finns till och med förslag på att Spotify kan bli offentligt nästa månad.

Företaget tros välja en icke-traditionell strategi för att bli offentlig. Det kommer inte att göra en traditionell flottör och istället sträva efter en direkt notering. En direkt notering innebär att företaget och dess bankirer inte kommer att genomföra vägvisningar för att locka potentiella investerare.

En direkt notering kommer att se anställda och riskkapitalister sälja sina aktier direkt till investerare. Vissa säger att detta kommer att vara ett testfall för teknikföretag och om det går bra kan denna börsnotering potentiellt förändra hur teknikföretag väljer att bli offentliga.

Det är inte ovanligt att företag listar direkt men det är annorlunda när det gäller företag av denna storlek. Spelare i teknik- och Wall Street-kretsar kommer säkert att titta på denna börsnotering noggrant.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Spotify. Källa: axios