Spotify lanserar en dusin original videoserie i år

Hur man får texter på Spotify

spotify jpg

Spotify har redan gjort en övergång till videostreaming och företaget meddelade idag att det ökar antalet videoserier som det för närvarande erbjuder. Spotify arbetar nu med 12 nya originalserier som kommer senare i år. Alla originalserierna kommer att kretsa kring popkultur och musik med varje avsnitt som varar i cirka 15 minuter.

Det har nästan gått ett år sedan Spotify tillkännagav sin övergång till videostreaming, initialt erbjöd man bara klipp från partners som inkluderade Comedy Central och ESPN, med produktion av originalinnehåll Spotify skickar en signal om att det är ganska seriöst med att erbjuda videostreaming som en stor del av dess service.

Spotify kommer att göra den nya videoserien tillgänglig för gratis- och premiumprenumeranter på både iOS och Android, förutsatt att användarna finns i Storbritannien, USA, Tyskland och Sverige.

Bloomberg rapporterar att dessa dussin originalserier bara är det första partiet av Spotifys ökade investeringar i produktion av originalinnehåll. Det säger att tjänsten kommer att lansera en andra sats i framtiden som kommer att ge mer animations- och komedifokuserade serier bortsett från samarbeten med artister.

“Vi utvecklar originalinnehåll som är rotat i musik, popkultur och animering som drivs av vår publiks passion och humor,” säger Spotify globala chef för innehållspartnerskap Tom Calderone och tillade att företaget arbetar med producenter. , artister och partners för att ytterligare förbättra sitt videoutbud.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Spotify. Källa: press.spotify