Spotify lanserar ny musiknedladdningsbutik

Spotify sync

Spotify-synkronisering

Om det inte räcker att dominera musikströmmingsverksamheten i Storbritannien ser det ut som att Spotify också har blivit inriktad på nedladdningsmarknaden för musik. Inte längre kommer Spotify att vara en följeslagare till iTunes – det kommer att bli en konkurrent. Idag lanserar Spotify en ny musiknedladdningsbutik som sätter företaget i ansiktet mot Apples egen iTunes-nedladdningsbutik. Att se hur Apple ryktas lansera sin egen molnmusiklagring / streamingtjänst – det är vettigt att Spotify måste öka sitt spel i den här branschen.

Musiknedladdningsbutiken riktar sig till användare av den kostnadsfria versionen av Spotify – ända sedan Spotify satte begränsningar på deras gratistjänster har gratisanvändare inte kunnat lyssna på samma låt mer än 5 gånger och får bara 10 timmars streaming en månad. Genom att kunna köpa spår behöver användarna inte möta sådana begränsningar för sina favoritlåtar.

Förutom att möjliggöra nedladdning av musik kommer användarna också att kunna synkronisera sina spår med iPod-enheter och se till att en av de mest populära musikspelarna i världen kan användas för att lyssna på Spotify-nedladdad musik. Spotify vill också att dess stationära klient ska vara standardmusikspelare för sina 9 miljoner användare. iOS- och Android-enheter kan också synkroniseras med den uppdaterade Spotify-skrivbordsklienten – tidigare var funktionen begränsad till premiumprenumeranter. Vissa funktioner som strömmande direkt från Spotifys katalog förblir en premiumfunktion.

Låtar kommer att säljas i buntar – 10 låtar kostar £ 7,99, 15 låtar kostar £ 9,99, 40 låtar kostar £ 25 och 100 låtar kostar £ 50. Alla låtar som är tillgängliga för streaming kan köpas vid lanseringen. Det är för tidigt att säga hur bra Spotify kan hålla sig mot det som är iTunes, men det blir intressant att se hur det utvecklas. Hur många av er Spotify Free-användare kommer att köpa musik från sin nedladdningsbutik?

Filed in Audio> Web. Läs mer om musik, service, Spotify, Store, Streaming, Sync och Update.