Spotify samarbetar med Facebook för att starta musiktjänsten

Facebook Spotify

Facebook SpotifyMedan Spotify inte kommer till USA när som helst, hindrar det dem inte från att samarbeta med amerikanska företag. Forbes har rapporterat att Spotify och Facebook arbetar tillsammans för att starta en musikströmningstjänst på så lite som två veckors tid.

Tjänsten är nu i sin testfas, men när den lanseras – kommer Facebook-användare att se en Spotify-ikon visas på vänster sida av deras nyhetsflöde, tillsammans med de vanliga ikonerna för foton och evenemang. Om du klickar på Spotify-ikonen installeras Spotify-tjänsten på skrivbordet i bakgrunden och gör det möjligt för användare att lyssna på Spotifys bibliotek med miljontals låtar på det sociala nätverket. Det kommer också att ha en funktion som låter Facebook-vänner lyssna på samma musik tillsammans.

Tyvärr kommer inte ens den här versionen av Spotify att ses på denna sida av världen. Tjänsten som sägs kallas “Facebook Music” eller “Spotify på Facebook” kommer endast att vara tillgänglig för Facebook-användare i länder där Spotify fungerar.

Tydligen har inga pengar bytts ut i den här affären, där båda parter bara har nytta av varandras tjänster: en musiktjänst för Facebook, medan Spotify får utnyttja Facebooks massiva användarbas i hopp om att dra dem till sin premiumtjänst. Denna rapport följer definitivt med Facebooks planer att hålla användarna limmade på webbplatsen istället för att behöva lämna den på jakt efter annat innehåll. Nu behöver bara Spotify få sin tjänst godkänd i USA.

Filed in Audio> Web. Läs mer om Facebook, musik och Spotify.