Spotify straffar enligt uppgift artister som ger exklusiva Apple Music

Hur man lyssnar på Spotify i vilken webbläsare som helst

Spotify
En av metoderna som Apple Music och Tidal har antagit för att tävla mot Spotify är att få exklusiva utgåvor från några av de största namnen i branschen. Spotify har inte riktigt fokuserat på exklusiva varför strategin verkar fungera för sina konkurrenter. En rapport har publicerats som föreslår att Spotify straffar artister som tillhandahåller exklusivt Apple Music och Tidal genom att begrava sin musik i sökresultaten. Spotify har svarat på anklagelserna.

Rapporten i Bloomberg citerade anonyma källor som sa att Spotify begraver musik från artister som tillhandahåller exklusiva rivaler. Spotify säger att denna anklagelse är “otvetydigt falsk.”

Det vore inte meningsfullt för Spotify att begrava musik från sådana som Drake och Kanye West – båda har exklusivt släppt ny musik på Apple Music och Tidal innan de kom till Spotify – men abonnenterna gillar verkligen inte om de inte kunna hitta den musik de vill lyssna på, särskilt när de betalar företaget för ett premiumabonnemang.

Spotify har inte svarat på ett annat påstående i andra rapporter, inklusive en från New York Times, att det inte går ur vägen för att marknadsföra nya utgåvor från artister som ger exklusiva till sina rivaler.

Nu verkar det troligt med tanke på att Spotify skulle vilja signalera till artister att de inte skulle ge exklusiva utgåvor till en viss streamingtjänst mot incitament som marknadsstöd, kontanter och kanske till och med eget kapital.

Huruvida artister lyssnar eller inte är en helt annan sak.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple Music, Spotify och Tidal. Källa: recode.net