Spotify träffar 40 miljoner betalda prenumeranter

Hur man lyssnar på Spotify i vilken webbläsare som helst

Spotify
Som en av de mest populära musikstreamingtjänsterna i världen följs Spotifys abonnentnummer noga och inför den ökande konkurrensen fortsätter företaget att avslöja siffror som visar att det växer snyggt. För några månader sedan meddelade Spotify att de har mer än 100 miljoner användare, varav 30 miljoner betalar för sin premiumtjänst. Spotify meddelade idag att antalet betalande abonnenter nu har passerat 40 miljoner.

Liksom de flesta musikstreamingtjänster tar Spotify ut 10 dollar per månad för tillgång till ett massivt bibliotek med låtar och möjligheten att hoppa över spår samt några ytterligare funktioner.

Apple Music är fortfarande en av sina största konkurrenter på den här arenan och den växer också snabbt. Apple lanserade sin musikstreamingtjänst förra året och har redan mer än 13 miljoner betalda abonnenter. Företaget lanserade även ett årligt presentkort som faktiskt underskrider Spotify på priset för en 12-månaders prenumeration.

Spotify kommer sannolikt att komma under mer tryck inom en snar framtid eftersom både Amazon och Pandora förväntas lansera $ 5 streamingtjänster för musik eftersom de strävar efter att effektivt konkurrera mot Apple Music och Spotify.

Det kommer verkligen att bli en intressant strid mellan dessa företag.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple Music, Music Streaming och Spotify.