Spotifys gratis nivå serverar uppenbarligen skadliga annonser till användare

Spotify kan inte längre streamas via Safari

spotify_desktop_transparentSpotifys gratis nivå har tjänat företaget väl. Det lockar inte bara användare som inte vill betala för streamingtjänsten, men de kan också tjäna pengar genom att sälja annonser. Men nyligen verkar det som om ett stort antal Spotify-användare klagar på att de annonser som visas visas är skadliga.

Detta verkar påverka användare som använder skrivbordsversionen av Spotify. Enligt dessa användare verkar det som om annonserna lanserar skadliga webbplatser i webbläsarna. Dessa webbplatser innehåller andra skadliga annonser, nätfiskebedrägerier, och de verkar kunna öppna webbplatserna utan någon åtgärd från användaren, vilket visserligen är ganska oroande.

Spotify har sedan svarat och hävdar att de undersöker ärendet. Under tiden är det oklart vad användarna kan göra för att förhindra att detta händer, men vi antar att tills dess behöver användarna bara se till att när dessa webbplatser öppnas klickar de inte på eller interagerar med webbplatsen så att skadlig programvara inte installeras .

Som påpekats av Business Insider är det inte första gången som Spotifys annonser har kapats för att servera skadlig kod, men förhoppningsvis är det något som Spotify kan fixa och förhindra att det händer igen, för två gånger i rad inspirerar inte riktigt mycket självförtroende.

Arkiverat i Ljud> Allmänt. Läs mer om skadlig kod, säkerhet och Spotify.