Spotifys topplista över artister toppad av Drake för andra gången

Spotify testar röstaktiverade annonser i USA

spotify_logo
Spotify är en av de mest använda musikstreamingtjänsterna över hela världen, så när en artist gör det bra på tjänsten kan du föreställa dig hur snabbt deras lager ökar med fans. Spotifys bästa artisterlista ser Drake på topp för 2016. Den kanadensiska rapparen och meme-maskinen verkar vara ostoppbar eftersom det är hans andra år i rad på toppen av Spotifys bästa artisterlista.

Stefan Blom, Spotifys Chief Content & Chief Strategy Officer, nämner att Drake hade toppalbumet och topplåten i år. Han är fortfarande världens mest streamade artister med mer än 4,7 miljarder strömmar bara i år. Han har mer än fördubblat förra årets rekord på 1,8 miljarder strömmar.

Detta gör Drake till den mest streamade Spotify-artisten genom tiderna med mer än 8,7 miljarder strömmar. Det är fenomenalt. Justin Bieber kommer på andra plats följt av Rihanna, Twenty One Pilots och Kanye West på listan över topp fem artister för 2016.

Det mest streamade albumet i år tillhör också Drake. Han släppte ett nytt album som heter Views tidigare i år i april och har sedan dess samlat mer än 2,45 miljarder strömmar på Spotify.

Spotify har lanserat en speciell sida på sin webbplats för att sammanfatta de bästa spellistorna för 2016, år i recension spellistor, videor och ytterligare innehåll.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om musikstreaming och Spotify. Källa: news.spotify