Sprint Sanyo Katana Review

Sprint Sanyo Katana Review


Sprint Sanyo Katana Review

Med ultratunna telefoner har trådlösa bärare lärt sig att bra design säljer. Nästan alla tillverkare producerar tunna modeller och bärare vill ha mer eftersom de säljer. Sprint Sanyo Katana är en potentiellt populär telefon: den är enkel, elegant och fungerar bra som en telefon. Så vad tycker vi om det och hur jämför det med liknande telefoner?

Uppenbarligen kommer alla som funderar på att få en Katana också att titta på Motorola RAZR. Faktum är att telefonerna är fysiskt mycket lika. Vi har råkar ha en RAZR Dolce & Gabbana här, så jag ska jämföra de två, såklart lämnar den “lyxiga” aspekten av RZAR D&G.

Alla de grundläggande telefonfunktionerna i Katana täcks, inga problem där. Klaviaturen är okej och ljudkvaliteten är enligt min mening väldigt anständig (i Palo Alto har vi en solid mottagning). Menyerna är lätta att använda och jag behövde inte gräva för att ställa in ringvolymen eller titta på samtalshistoriken. Riktningsplattan med snabb SMS-åtkomst är praktisk för användare av tunga texter. Med Sanyo Katana kan användare börja sms efter bara ett klick. På RAZR tar det tre klick för att komma dit.

Design
sanyo katana laddnings- och synkroniseringsanslutningKatana är mycket lik RAZR, men jag hittade två viktiga skillnader:

Först har Sanyo en mycket bättre skärm: 240 × 320 pixlar jämfört med 176 × 220 för Motorola RAZR. Det är en stor skillnad som någon kommer att märka. Sanyo-skärmen har också bättre kontrast, ljusstyrka och synvinkel. Det är huvud och axlar ovanför RAZR: s föregående generations skärm.

För det andra har RAZR en mini-USB-laddnings / synk-port: det är fantastiskt. Tyvärr har Katana (av dunkla skäl) en egen port som kommer att tvinga användare att få en ny laddningskabel till bilen och så vidare … Jag säger det igen: det finns inga ursäkter för att inte använda en mini-USB-port! Det är halt att skapa egna synk / laddningskontakter.

Båda telefonerna har externa skärmar men RAZR: erna är inte lika användbara som Katana: Om du till exempel missar ett samtal kommer RAZR inte att berätta vad numret ringde dig! (japp, det är galet) Katana kommer att visa vem som ringde utan att behöva öppna den – det är hela poängen med att ha en extern skärm antar jag …

Webbläsare
sanyo katana displayÄven om det är webb-aktiverat skulle jag inte rekommendera att du försöker komma åt webbplatser som är utformade för stationära webbläsare. Att läsa mobilformaterat innehåll är en mycket bättre idé även om latensen (fördröjning mellan sidförfrågningar) är något hög. Ställ också in teckensnittsstorleken på “liten” eftersom standardtypen är alldeles för stor, även för mobilinnehåll. Tillverkare måste antingen sluta sätta myopersonal som ansvarar för användargränssnittet eller så måste de få en anständig synplan som ersätter receptbelagda glasögon.

Batterilivslängd Jag har inte gjort några riktmärken, men jag tror att samtalstiden är cirka 3 timmar. Ärligt talat har det aldrig varit ett problem och jag förväntar mig inte att de flesta klagar. Om du behöver vara en telefon hela tiden, köp en större telefon eller ladda den överallt (bil, kontor …), men köp inte en tunn telefon och klag över batteriets livslängd.

Data- och Bluetooth-användare kommer att bli frustrerade över batteriets livslängd. Om du hamnar i kategorin “tunga användare”, tänk igen innan du hämtar den här telefonen.

Kamera
Det är samma “yada yada” än alla andra. Bilderna är inte bra, de är i lågupplöst (VGA) men jag tror inte att kunderna skulle spendera ytterligare en krona på kameran, så det är en sak (åtminstone för mig)

Att ta och skicka en bild till en e-postadress tar en och en halv minut om du måste stansa e-postadressen och cirka 45 sekunder om du använder en av din förinspelade kontakt. Det låter inte så mycket, men det är ganska långt.

Slutsats
Sanyo Katana är ett bra alternativ till RAZR. Den har en mycket bättre skärm och ett bättre användargränssnitt. Det är synd att Sanyo använder en egen port för att ladda / synkronisera, särskilt när batteriet inte är starkt. En USB-port skulle ha gjort saker så mycket enklare för användarna. Katana är lite dyrare ($ 30 mer när man tecknar ett nytt kontrakt), men om det inte var för Motorolas något bättre utseende, skulle jag rekommendera Katana över RAZR direkt. Den svarta versionen av Kanata är min favorit, men den kommer också i blått och rosa.

Innan du bestämmer dig för något, gå till en Sprint-butik och spela lite med den för att få en övergripande känsla för telefonen och tangentbordet. Titta på Sprint Samsung A900 medan du är där.

Sprint Sanyo Katana: $ 79,99 med ny tjänst

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om hands-on.