Stalker 2 släppdatum, nyheter, trailers och rykten

Stalker 2 Release Date

STALKER är en av dessa franchiseföretag som trots en stenig utveckling och en uppsjö av tekniska problem lyckades uppnå kultstatus och samla en enorm följd, komplett med en modding-scen som är aktiv till denna dag.

Tyvärr stannade franchisen plötsligt i början av 2012, när STALKER 2 – en uppföljare som ursprungligen var planerad till en release 2012 – avbröts och utvecklingsstudion (GSC Game World) upplöstes. Och sedan, från ingenstans, tillkännagavs spelet igen 2018, till stor glädje för STALKER-fans.

I den här artikeln går vi igenom allt vi vet om STALKER 2, inklusive officiella nyheter och rykten, så läs vidare!

STALKER 2 Släppdatum

För tillfället kommer spelet att släppas 2021, men inget specifikt släppdatum har hittills meddelats. Med det sagt är det säkert att anta att spelet kommer att starta antingen i mitten eller slutet av 2021.

Det kommer att släppas för Windows, såväl som Xbox Series X- och Xbox Series S-konsoler, men det är oklart när och om spelet kommer att släppas för PlayStation 5.

STALKER 2 Story

STALKER 2 Spel

Precis som sina föregångare kommer STALKER 2 att äga rum i Alienation Zone kring kärnkraftverket i Tjernobyl efter en fiktiv andra händelse som fick liv i zonen att muteras och ledde till uppkomsten av olika övernaturliga anomalier.

Men praktiskt taget inget konkret har avslöjats om spelets historia hittills, dvs vem huvudpersonen kommer att vara, vilket mål de ska sträva efter och vad den totala handlingen kommer att kretsa kring.

Allt vi vet hittills är att spelet kommer att innehålla en förgrenande berättelse och att spelaren kommer att kunna fatta moraliska beslut som inte bara kommer att påverka den riktning som historien i slutändan kommer att gå in utan också kommer att påverka världen runt dem i meningsfull sätt.

Självklart har många spel gjort sådana löften och misslyckats med att leva upp till dem, så det återstår att se hur bra GSC Game World kommer att införliva sådana val i spelet och vilken grad av spelarbyrå vi har på våra händer.

STALKER 2 Spel

STALKER 2-spel

STALKER-spel har alltid varit förstapersonsskyttar med olika överlevnads-, skräck- och RPG-element kastade in i mixen för att göra dem mer unika, och STALKER 2 kommer att sträva efter att leverera just den typen av upplevelse, bara bättre.

Med detta sagt kommer spelaren troligtvis att ha i åtanke hunger och strålningssjukdom, men de måste också titta på redskapens statistik och hållbarhet, samt effektivt hantera sina inventeringar om de vill överleva de faror som zonen utgör .

På tal om faror kan vi förvänta oss att många av de gamla från de tidigare spelen gör en retur. Detta kommer att inkludera mutanter som kommer att sträcka sig från vansyrade djur som blinda hundar till styggelser som blodsugare och pseudogiants, stalkers från olika fraktioner som kommer utrustade med olika redskap och förhoppningsvis olika AI-beteende, samt avvikelser som inte kan bekämpas men måste istället undvikas.

Dessutom, med hjälp av Unreal Engine 4, kommer spelet att ha en riktig öppen världsinställning den här gången, snarare än att segmentera zonen i flera mindre områden som de äldre spelen gjorde.

Och inte bara kommer världen att bli mer expansiv utan den kommer också att bli mer uppslukande med förbättrad AI och A-Life 2.0-systemet som kommer att simulera en verklig levande värld med NPC och mutanter som kommer att bete sig på trovärdigt sätt.

STALKER 2 Släpvagnar

Den första och enda trailern hittills har avslöjats på Xbox Showcase i juni 2020, och du kan se den nedan.

Trailern visar oss ingenting när det gäller plot eller spel, eftersom det fokuserar främst på att visa upp några minnesvärda platser från de tidigare STALKER-titlarna i Unreal Engine 4.

Detta inkluderar det berömda pariserhjulet Pripyat och andra delar av staden, tunnelbanan Agroprom, ett av zonens hemliga underjordiska laboratorier och stalkerlägret i Cordon, startområdet från STALKER: Shadow of Chernobyl.

Sammantaget är den första trailern lite mer än en teaser som visar oss hur vi kan förvänta oss att STALKER 2-världen ska se ut, men vi måste vänta lite mer innan vi ser något faktiskt spel- eller berättelseinnehåll.

Slutsats

Och det skulle vara allt vi vet om STALKER 2 hittills!

Eftersom inget konkret släppdatum har meddelats hittills, är det säkert att anta att spelet är långt ifrån ännu, så håll ögonen öppna för ytterligare uppdateringar!