Star Wars VR Lightsaber-spel är gratis för alla

Star Wars VR Lightsaber-spel är gratis för alla

Du kan inte förneka att du aldrig ville ha kul med en ljussabel när du såg Star Wars-filmerna för första gången. Nu kan du ta dessa vapen för en snurr, åtminstone i virtuell verklighet, med ett nytt Star Wars VR-ljussabelspel som heter Trials on Tatooine. Detta VR-spel har skapats av Industrial Light & Magic’s xLab och det bästa är att det är tillgängligt gratis för alla.

Lucasfilms teknologchef Rob Bredow bekräftade vid Star Wars Celebration-expon idag att Trials on Tatooine kommer att vara tillgängliga gratis för alla spelare. Det kommer att vara tillgängligt för nedladdning via Steam VR. Detta spel kan också spelas med HTC Vive och det finns också gratis för headsetet.

Rättegångar på Tatooine beskrivs som ett filmat virtuellt verklighetsexperiment där spelare sätts på Tatooine när Millennium Falcon landar följt av Imperial Shuttle. Spelare får en ljussabel av R2-D2 och de får sedan i uppdrag att avböja bultar avfyrade av Stormtroopers, målet är att hålla dem borta så att Millennium Falcon kan fly.

Detta är inte den enda VR-relaterade Star Wars-nyheterna från Celebration-mässan idag. Det har också bekräftats att en Darth Vader virtual reality-film görs som kommer att släppas om ett år eller två.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Lightsaber och Star Wars.