Startup utvecklar AI för att ersätta revisorer

Startup utvecklar AI för att ersätta revisorer

ai-redovisning
Det har alltid funnits en rädsla bland människor att maskinerna en dag tar bort våra jobb. Även om det gäller i många branscher kan det ta ett tag innan maskinerna tar över helt. Konton kan behöva oroa sig för sin framtid nu också eftersom en start har skapat artificiell intelligens som kan hantera bokföringsuppgifter.

Smacc är den start som utvecklar artificiell intelligens för att automatisera redovisning. Det erbjuder små och medelstora företag en plattform för att automatisera och digitalisera sina finansiella och bokföringsprocesser. Starten har nu säkrat 3,5 miljoner dollar i serie A-finansiering.

Grundarna av denna start kom på idén att använda AI för att automatisera redovisning när de tyckte att det var en av de mest oroande delarna av att driva sitt eget företag. De bestämde sig för att hacka något tillsammans som skulle göra hela processen enkel.

Smacc tar emot kvitton från sina kunder och konverterar dem till maskinläsbart format, krypterar dem och fördelar dem till kontot. Plattformen lär sig när det går att spåra försäljning och kostnader, fakturor och likviditet.

AI-systemet har programmerats för att kontrollera 64 datapunkter, verifiera fakturan, moms-ID och till och med emittenten. Med tiden blir systemet bättre på att automatiskt fördela data som erbjuder en snabb och smärtfri redovisningslösning till företagets kunder.

Företaget säger att dess system är bättre än liknande lösningar på grund av den höga automatiseringsnivån och det faktum att det förbättras med tiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om artificiell intelligens. Källa: techcrunch