Steams granskningssystem kommer att revideras för att bekämpa skräppost

Steams granskningssystem kommer att revideras för att bekämpa skräppost

Vissa människor litar inte på recensioner och brukar hellre ta reda på om det är något de gillar eller inte gillar. Andra litar helt på recensioner, ibland väljer de att titta på / inte titta på, köpa / inte köpa en film, videospel, produkt och så vidare, helt baserat på recensioner. Det är säkert att säga att recensioner verkligen spelar en stark roll för att hjälpa en kund att nå sitt beslut.

Det är därför det inte är en överraskning att lära sig att Valve kommer att ge Steams granskningssystem en översyn. Enligt ett blogginlägg på Steam-webbplatsen görs detta för att bekämpa skräppostbots, som håller på att markera recensioner som hjälpsamma eller ohjälpsamma. Valve noterar att spelare vanligtvis betygsätter några recensioner som hjälp eller ohjälpsamma, men de har också upptäckt att vissa konton markerar recensioner på en omänsklig nivå.

“Vi hittade dock en liten uppsättning användare på det yttersta som tydligt försöker åstadkomma något helt annorlunda än vanliga spelare och bedömer mer än 10 000 recensioner som hjälpsamma eller ohjälpsamma för ett spel. Detta beteende är inte bara mänskligt omöjligt, men definitivt inte en tankeväckande indikation på hur “hjälpsamma” var och en av dessa recensioner var. “

Valve tillägger att detta kan snedvrida hur recensioner visas, vilket i vissa fall är orättvist för utvecklare. “Detta kan resultera i ett förvirrande utseende där standarduppsättningen av recensioner som visas är negativ, även när de flesta spelare har lagt upp positiva recensioner och tydligt tycker om spelet.” För detta ändamål kommer Valve att göra några ändringar i sitt granskningssystem, till exempel hur de beräknar hjälpsamheten för varje granskning.

De kommer också att visa positiva och negativa recensioner i en liknande andel. Om ett spel fick 80% positiva recensioner kommer 8 av de positiva recensionerna att visas, följt av två negativa recensioner.

Arkiverat i Spel> Allmänt. Läs mer om Steam (Valve) och Valve.