Stephen Hawking tycker att mänskligheten har cirka 1000 år kvar

Stephen Hawking

Stephen HawkingStephen Hawking är förmodligen en av de smartaste människorna som finns just nu, varför när han talar, lyssnar folk, men enligt Hawking under ett tal i Oxford förra veckan avslöjade forskaren att mänskligheten kanske bara har 1000 år kvar, även om han konstaterar att detta kan lösas genom att gå ut i rymden och leta efter alternativa planeter.

Enligt Hawking, ”Jag tror inte att vi kommer att överleva ytterligare 1000 år utan att fly från vår ömtåliga planet. Jag vill därför uppmuntra allmänhetens intresse för rymden och jag har fått min utbildning tidigt. ” Som det ser ut har det gjorts en hel del forskning om att skicka människor till rymden och till andra planeter som Mars där människor kommer att försöka leva.

Han tillägger också, ”Jag tror att livet på jorden löper en allt större risk att utplånas av en katastrof, som ett plötsligt kärnvapenkrig, ett genetiskt manipulerat virus eller andra faror. Jag tror att mänskligheten inte har någon framtid om den inte går till rymden. ”

Huruvida vi kan åstadkomma detta inom de närmaste 1000 åren återstår att se, även om Hawking före detta förutspådde att vi inte ens kunde nå det så långt som inom de närmaste 100 åren, kunde vi mycket väl titta på robotapokalypsen , varför Hawking och andra stora namn inom teknikindustrin som Elon Musk letar efter sätt att förhindra det.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Science and Social Hit.