Steve Jobs första Apple-certifikat säljs

Steve Jobs första Apple-certifikat säljs

apple-stock-certifikat
Vill du äga en bit teknisk historia? Varna dock, du kommer att behöva mycket disponibel inkomst för att förvärva denna bit. Det första Apple-aktiecertifikatet som tilldelats ingen ringare än grundare och VD Steve Jobs har nu börjat säljas för coola $ 195.000. Du kommer i huvudsak att betala denna rejäl summa för ett papper, med tanke på att det har mycket historia kopplat till det.

Silicon Beat rapporterar att detta certifikat var det första i sitt slag som tilldelats Steve Jobs. Det återhämtades senare från en hög med sopor och säljs nu av en sällsynt dokumenthandlare för det belopp som nämns ovan.

1981-datumet som perforeras i dokumentet visar att certifikatet tilldelades Steve Jobs strax efter att Apple började börja 1980. Moments in Time är den återförsäljare som säljer det.

Detta gemensamma aktieintyg sägs ha hängt på Jobs kontorsvägg fram till 1985 då han tvingades ut ur företaget av styrelsen. Efter att han togs bort fick Apples vd John Sculley rensat Jobs kontor för alla artiklar och aktieintyget hamnade i papperskorgen. En anställd sägs ha återställt den från papperskorgen och förvarat den i 31 år.

Den namnlösa anställde som säljer detta genom Moments in Time har inte kommit fram men har tillhandahållit ett notiserat brev som intygar att certifieringen är äkthet. Det är det enda beviset som binder hela denna historia tillsammans, och det är en bra historia.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Steve Jobs.