Stora e-posttjänster upplever stort dataintrång på grund av hack

iOS-exploatering kan ge hackare fjärråtkomst till en iPhone utan användarens kunskap

hackaOm du använder en av de stora e-posttjänsteleverantörerna som Gmail, Yahoo Mail eller Hotmail, kanske du vill överväga att uppdatera din profil och lösenord, för enligt en rapport från Reuters verkar det som om dessa plattformar nyligen har upplevt en massiv dataintrång på grund av ett hack.

Rapporten från Reuters är baserad på påståenden från säkerhetsexpert Alex Holden, grundaren och Chief Information Security Officer för Hold Security. Brottet sägs vara stort och innehåller användarnamnen och lösenorden för 57 miljoner konton för den ryska postleverantören Mail.ru, tillsammans med 40 miljoner Yahoo Mail-uppgifter, följt av 33 Hotmail-konton och 24 miljoner Gmail-konton.

Förutom e-postöverträdelsen upptäcktes det också att tyska och kinesiska e-postadresser och användarnamn och lösenord associerade med anställda i amerikanska bank-, tillverknings- och detaljhandelsföretag var en del av det övergripande intrånget. Uppenbarligen upptäckte Hold Security detta intrång när en hackare försökte sälja informationen för mindre än $ 1 (yup, du läste rätt, en dollar).

Hittills har endast Mail.ru svarat på hacket genom att utfärda ett uttalande som lyder: “Vi kontrollerar nu om några kombinationer av användarnamn / lösenord matchar användarnas e-postmeddelanden och fortfarande är aktiva.” Microsoft har också utfärdat ett uttalande som säger, “Microsoft har säkerhetsåtgärder på plats för att upptäcka kontokompromiss och kräver ytterligare information för att verifiera kontoägaren och hjälpa dem att återfå ensam åtkomst.”

Vi har inte hört från Yahoo eller Google än.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om GMail, Hack, Hotmail, Security och Yahoo Mail.