Studenter lanserar en raket med en 3D-tryckt motor

Studenter lanserar en raket med en 3D-tryckt motor

3D-utskrift kan användas för att skapa alla möjliga konstiga och underbara saker, oavsett om det är ett komplett kontor för en fullt fungerande motorcykel, allt verkar vara möjligt. Det är därför det inte är en överraskning att lära sig att studenter vid University of California San Diego har lyckats skapa och starta en raket som använder en 3D-tryckt motor.

Den överraskande delen av det är att dessa studenter faktiskt lyckades slå sådana som NASA. Tydligen är de den första universitetsgruppen som framgångsrikt har uppnått lansering med sin design. Själva raketen kallas Vulcan-1 och mäter 19 fot lång, 8 tum i diameter, och har en kraft på 750 pund.

Den drivs också av en kryogenkombination av flytande syre och raffinerad fotogen. NASA har tidigare försökt bygga 3D-tryckta raketmotorer men som sagt verkar det som om dessa studenter har lyckats slå dem till det. Det har också rapporterats att privata rymdföretag också har försökt skapa raketer med 3D-tryckta delar.

Med detta sagt, men inte precis en raket, har Europeiska rymdorganisationen nyligen provat 3D-utskrift av satellitdelar som hjälper till att minska produktionskostnaderna och den tid det tar att tillverka dem. I vilket fall som helst om du är nyfiken kan du kolla in raketens lansering i videon ovan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 3D-utskrift och vetenskap.