Svartsjuk ex-pojkvän poserar som flicka på Facebook för att begå ett mord

Israel Nieves

Israel NievesÄven om det vanligtvis inte skadar att ta vänskap från en online-miljö till offlinevärlden, kan det ibland vara en farlig sak – vilket framgår av en ny rapport från Orlando Sentinel. Tidningen rapporterade om en pojke som påstås ha använt Facebook för att döda sin ex-flickväns nya pojkvän genom att locka honom med en falsk profil.

Enligt rapporten skapade Israel Nieves, en 19-årig pojke från Orange County, Florida ett falskt Facebook-konto med namnet “Ty Ann” för att bli vän med Jason Rodriguez, pojkvännen till sin ex-flickvän. Efter veckor av flirt (han fick till och med hjälp av en kvinnlig medbrottsling för att hjälpa honom när de pratade i telefon eller var på videochatt) kom Israel / Ty Ann tillräckligt nära Jason för att sätta upp ett möte mellan dem. Jason körde omedvetet till platsen för sin död när Israel dök upp istället för Ty Ann och sköt honom tomt i ansiktet och i nacken.

Ett vittne såg hela händelsen ske men sågs av Israel som jagade. Lyckligtvis lyckades vittnet fly oskadd och gick direkt till myndigheterna med information om mordet. Israel arresterades och anklagades för första gradens mord. Det visade sig att det inte var det enda brott han begick – han dömdes också för att ha våldtagit en 14-årig flicka som han träffade på nätet.

Nu folkens, det här är inte något som händer hela tiden, men vi kan alla ta detta som en lektion och vara mer försiktiga med de människor vi möter online. Identiteter kan lätt förfalskas – se till att du verkligen vet vem du pratar med om du planerar att träffa någon ansikte mot ansikte. Ta med någon och träffa om möjligt ett offentligt område där det finns gott om potentiella vittnen.

Filed in Web. Läs mer om Facebook.