Swiss Town-experiment som möjliggör betalning via Bitcoin

Samsung bekräftar att det tillverkar marker för Bitcoin Mining

bitcoin-lagligtBitcoinvärlden upplever lite kontrovers just nu. Bara förra veckan avslöjade en australier att han är skaparen av bitcoin, men hans påståenden har sedan dess mötts med mycket skepsis som inte hjälpte av det faktum att han sedan dess har avböjt att ge ytterligare bevis som kan bekräfta hans påståenden.

Med det sagt kontroversen åt sidan verkar bitcoin-kryptokurrency vara bra och det verkar som om de i Schweiz i den schweiziska staden Zug nyligen har meddelat att de kommer att börja en rättegång där de tillåter människor att börja betala för offentliga tjänster via bitcoin-standarden.

Det kommer att finnas vissa begränsningar, till exempel det faktum att det bara kommer att användas för stadens offentliga tjänster och det kan bara användas vid transaktioner på 200 franc eller mindre, vilket vi antar skulle vara vettigt, särskilt om du inte har förändring på din person eller en plånbok där bitcoin skulle vara ett bekvämt sätt att betala.

Rättegången förväntas börja den 1 juli och kommer att visa (i liten skala) hur bitcoin kan användas för dagliga transaktioner. Hittills har vi sett att bitcoin antagits av fler återförsäljare, till exempel Valves spelplattformstjänst Steam har börjat acceptera bitcoinbetalningar, men som vi sa, skulle acceptans av bitcoin för dagliga aktiviteter vara ett intressant experiment jämfört med dess användning för mer nisch / selektiva ändamål.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bitcoin.