Sydkorea startar en klinik för att behandla webbmissbruk

Sydkorea startar en klinik för att behandla webbmissbruk

Vi älskar alla internet eftersom det gör det möjligt för oss att göra alla möjliga saker online, från att läsa internet-memes, till att komma ikapp med gamla vänner, videosamtal, roliga YouTube-videor, filmströmning, e-post, shopping, etc. Listan över saker vi kan göra på internet verkar bara vara oändliga att det finns tillfällen då vi har svårt att riva oss bort från skärmen.

På tal om internetmissbruk är fans och spelare av Blizzards Starcraft / Starcraft II realtidsstrategispel (RTS) -spel förmodligen väl medvetna om hur stort spelet är särskilt i Sydkorea. I själva verket är det en sådan hit i Sydkorea att det finns dedikerade tv-kanaler som visar live-matcher mellan spelare med full kommentar.

Det skulle inte vara något att säga att dessa spelare spenderar mycket tid online och äter, andas och lever Starcraft-serien. Så mycket att det nu finns kliniker som nu letar efter ett sätt att bota detta onlineberoende som verkar plåga deras nationers ungdom.

Så vad tycker ni? Kan du säkert säga att du inte är beroende av att vara online och kommer att kunna hålla sig borta från internet om och när du väljer det? Och är kliniker som är dedikerade till att bota webbmissbruk verkligen nödvändiga?

Arkiverat i Spel> Medicinsk> Webb. Läs mer om spel, Sydkorea och Starcraft.